Els EUA multen Facebook per la gestió de la privacitat

La xarxa social pagarà més de 100 milions de dòlars per no haver informat degudament els seus inversors.

David Marcus, el presidente de la filial de Facebook Calibra, testifica aquest 17 de juliol a Washington
David Marcus, el presidente de la filial de Facebook Calibra, testifica aquest 17 de juliol a Washington / Erik S. Lesser (Efe)

La Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units i Facebook han arribat a un acord pel qual la xarxa social pagarà una multa de més de cent milions de dòlars per no haver informat degudament els seus inversors de la gestió de la privacitat.

Segons el rotatiu novaiorqués The Wall Street Journal, aquesta multa és el resultat d’una investigació que es va iniciar arran de l’escàndol de la consultora britànica Cambridge Analytica, que va recopilar milions de dades d’internautes de la plataforma sense el seu consentiment i amb finalitats polítiques.

La Comissió del Mercat de Valors ha conclòs que l’empresa que dirigeix Mark Zuckerberg no va informar degudament els seus inversors que desenvolupadors i altres persones alienes a la companyia havien obtingut dades dels usuaris sense el seu permís. Per tant, això suposa una violació de les polítiques de Facebook.

A més de la multa econòmica, el conseller delegat de Facebook, Mark Zuckerberg, haurà de certificar personalment cada trimestre que l’empresa està “prenent mesures per a protegir la privacitat dels usuaris”.

També et pot interessar

stats