Els EUA llançaren el cadàver d'al-Baghdadi a la mar, com feren amb Bin Laden

Trump condecorarà el gos que va acorralar i forçar el suïcidi del líder del grup terrorista Daesh.

Imatges facilitades per la Casa Blanca sobre l'operació miitar

El Pentàgon ha publicat les primeres imatges de l'operació militar dels Estats Units que va posar fi a la vida d'Abu Bakr al-Baghdadi, el líder del grup terrorista Daesh, l'autoproclamat Estat Islàmic. En una conferència de premsa s'han exhibit fotos i vídeos en blanc i negre sobre la intervenció, en una granja situada a la ciutat de Barisha, a la província siriana d'Idlib, i a només sis quiòmetres de la frontera turca.

El general Kenneth F. McKenzie Jr., que dirigeix el comandament central de les forces armades dels EUA, ha explicat que, després d'envoltar el recinte, les forces d'assalt van demanar als que estaven dins que isqueren pacíficament. En el grup dels que hi accediren hi havia onze menors. Entre els que oposaren resistència, a l'interior, hi havia quatre dones i un home, que foren abatuts. 

Al-Baghdadi va fugir cap a un túnel perseguit per un gos i, en veure's acorralat, va detonar una bomba que va acabar amb la seua vida i amb la dels dos fills menors que l'acompanyaven. Inicialment, s'havia informat de tres menuts.

Donald Trump ha comunicat que condecorarà el ca, de nom Conan, en una recepció a la Casa Blanca. L'animal va resultar ferit en l'explosió però la seua vida no corre perill. Es un tracta d'un pastor belga malinois, la mateixa raça dels gossos de l'operatiu que va posar fi a la vida del líder del grup terrorista Al-Qaeda, Ossama bin Laden.

Les restes d'al-Baghdadi, a la mar

McKenzie Jr. també ha explicat que els EUA va confirmar la identitat d'al-Baghdadi amb proves d'ADN i que llançaren el cadàver a la mar en les 24 hores posteriors a la mort del líder del Daesh. El govern estatunidenc es desfà de les restes dels principals líders terroristes amb aquesta fórmula per a evitar que les tombes es convertisquen en llocs de culte.

També et pot interessar

stats