Els EUA asseguren que els talibans els han garantit que permetran el pas de civils a l'aeroport

La Casa Blanca assegura que és “prematur” reconéixer als talibans com el govern legítim a l’Afganistan 

Cues a l'aeroport internacional de Kabul
Cues a l'aeroport internacional de Kabul / Reuters

Els Estats Units han assegurat que han rebut garanties dels talibans que permetran el pas segur a l'aeroport de Kabul dels civils que vulguen abandonar l'Afganistan, després de la presa de la capital per part dels insurgents.

"Els talibans ens han informat que estan preparats per a proporcionar un pas segur dels civils a l'aeroport, i la nostra intenció és assegurar-nos que compleixen aquest compromís", ha dit Jake Sullivan, l'assessor de Seguretat Nacional del president dels Estats Units, Joe Biden, en roda de premsa.

Preguntat per si els Estats Units reconeix els talibans com al govern legítim a l'Afganistan, Sullivan va respondre que és "prematur" respondre la qüestió perquè la situació al país és "caòtica” i que el grup insurgent encara ha de "demostrar" al món quin tipus de líders volen ser. 

D’altra banda, Sullivan ha admés que moltes de les armes i equips de defensa amb els quals va combatre durant dues dècades de guerra al país asiàtic han caigut en mans dels talibans i s’han resignat a no poder recuperar-los.

"No tenim una idea completa d'on ha anat cada article de material de defensa, però, certament, una quantitat important ha caigut en mans dels talibans", ha reconegut.

També et pot interessar

stats