Els EUA aproven dosis de reforçament de Moderna i Janssen i promouen la barreja de vacunes

La tercera dosi de Moderna s'aplicarà en grups de risc i la de Janssen a totes les persones ja vacunades amb el preparat

Una treballadora de Texas rep una vacuna contra el coronavirus
Una treballadora de Texas rep es vacuna contra el coronavirus / Callaghan O'Hare (Reuters)

Els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties dels Estats Units (CDC) han aprovat administrar dosis de reforç de les vacunes de Moderna i Johnson&Johnson (Janssen) contra la Covid-19 en alguns casos. Un reforçament que ja s'ha aprovat per al preparat de Pfizer.

La tercera dosi de Moderna s'administrarà sis mesos després a majors de 65 anys, persones amb malalties immunodepressores o aquelles que visquen o treballen en llocs de risc. Tanmateix, en el cas de Janssen, la segona dosi de reforçament es recomana per a qualsevol persona vacunada, quan hagen passat dos mesos des de la primera dosi.

Els experts han pres la decisió després d'avaluar les dades d'evolució de la protecció dels dos preparats. Segons les anàlisis preliminars, Moderna ha perdut certa eficàcia, en comparació amb els preparats de Pfizer i Johnson&Johnson.

A més de les dosis de reforçament, la revisió de la campanya de vacunació nord-americana incorpora una novetat significativa. La directora del departament Rochelle Walensky també s'ha mostrat a favor de mesclar vacunes, tenint en compte el resultat de les noves investigacions sobre els preparats. "Les persones poden triar la vacuna que volen com a dosi de reforç. Algunes persones poden preferir la vacuna que els van posar originalment i d'altres poden preferir un reforç diferent", ha explicat.

La decisió dels experts dels CDC va coincidir amb l'anunci de Pfizer que afirma que la tercera dosi ha mostrat una protecció del 95,6% contra els contagis de Covid-19 i es comporta de manera "segura i tolerable".

També et pot interessar

stats