Els Estats Units i la Xina firmen la pau comercial

Trump s'ha compromés a eliminar els aranzels en la fase següent de l'acord.

El president dels EUA, Donald Trump, i el viceprimer ministre de la Xina, Liu He
El president dels EUA, Donald Trump, i el viceprimer ministre de la Xina, Liu He / Europa Press.

El president dels Estats Units, Donald Trump, i el viceprimer ministre de la Xina, Liu He, han formalitzat la pau comercial entre totes dues potències mitjançant la firma a la Casa Blanca de la fase 1 de l'acord.

Aquest acord, que estava a l'espera de ser rubricat des de fa diverses setmanes, serà el principi d'un "comerç just i recíproc" entre tots dos països, ha subratllat Trump. Segons ha especificat el president nord-americà, la Xina s'ha compromés a incrementar les importacions de béns nord-americans en més de 200.000 milions de dòlars els pròxims dos anys.

Trump ha avançat que durant aquesta primera fase de l'acord no es modificaran els aranzels sobre importacions xineses imposats al llarg de la guerra comercial amb Pequín. "Hem acordat eliminar els aranzels si assolim una fase 2, ha afegit el president nord-americà.

Durant la cerimònia de la signatura de l'acord, Liu He ha llegit una carta que el president de la Xina, Xi Jinping, ha remés a Trump. "La conclusió de la fase 1 és bona per als Estats Units, per a la Xina i per a tothom", ha indicat en la missiva. Així mateix, Jinping ha puntualitzat que espera que els Estats Units tracten justament les empreses xineses.

També et pot interessar

stats