Els Estats Units viu la major onada de fred de la història

Els meteoròlegs alerten que les temperatures poden caure a 32 graus centígrads sota zero i congelar a una persona en deu minuts.

VÍDEO | Els Estats Units viu la major onada de fred de la història

El mitjà oest dels Estats Units es prepara per a uns dies de fred extrem que podria situar aquest dimecres els termòmetres prop dels 40 graus sota zero. Les autoritats han declarat l’estat d’emergència i s’han cancel·lat centenars de vols. Segons els pronòstics, fins al matí del dijous les temperatures podrien caure a 32 graus centígrads sota zero, amb una sensació tèrmica de fins a 48 graus negatius en el nord d’Illinois.

El governador d’Illinois, J.  B.  Pritzker, ha declarat zona de desastre en anticipació de la “seriosa amenaça a la salut” que poden provocar les temperatures polars extremes per a les pròximes hores.

A Fargo, a Dakota del Nord, les previsions apunten que el termòmetre que rondarà els 36 graus sota zero i en l’estat veí de Minessota s’han emés alertes per fortes nevades. 

L’àrea de Chicago està acostumada a hiverns crus, i registra un fred rècord de -32 graus centígrads el 1985, però enguany l’anomenat vòrtex polar arriba amb una força major després de 13 dies consecutius de nevades. A Chicago s’han cancel·lat les classes a les escoles públiques.

Chris Miller, del Servei Nacional Meteorològic, ha dit que aquestes temperatures, que poden congelar a una persona en deu minuts, també són una amenaça per als veïns del nord-oest d’Indiana i el sud de Wisconsin.

L’alerta per baixes temperatures també arriba al sud del país, i l’Ajuntament de Nova Orleans, ciutat costanera del golf de Mèxic, ha posat en marxa un pla per a proveir abric temporal als desemparats en set punts de la ciutat.

També et pot interessar

stats