Els Estats Units reubicaran les seues tropes a l'Iraq, però no les retirarà

La mort del comandant iranià Soleimani en un atac nord-americà ha elevat la tensió a la zona i ha obligat a reforçar les tropes.

Els Estats Units reubicaran les seues tropes a l\'Iraq, però no les retirarà
Els Estats Units reubicaran les seues tropes a l'Iraq, però no les retirarà

Un comandant de la coalició internacional, liderada pels EUA, ha anunciat la reubicació de les tropes nord-americanes a l'Iraq en "els pròxims dies i setmanes". No obstant això, el secretari de Defensa, Mark Esper, ha precisat que això no significa una retirada del país àrab.

El general de brigada William H. Seely III, comandant de les tropes nord-americanes a l'Iraq, ha escrit una carta dirigida al Ministeri de Defensa iraquià en què explica que per a dur a terme aquesta tasca les forces de la coalició incrementaran els desplaçaments en helicòpters sobre la fortificada Zona Verda de Bagdad, seu d'ambaixades i d’institucions governamentals.

Tensió en augment

La tensió s'ha elevat en els últims dies entre Teheran i Washington per la mort del poderós comandant iranià de la Força Quds dels Guardians de la Revolució, Qasem Soleimani, en un atac dels EUA a l'Iraq.

L'Iran ha assegurat que prendrà represàlies contra els Estats Units per la mort de Soleimani i, en conseqüència, el govern nord-americà ha demanat als seus nacionals que abandonen l'Iraq immediatament.

També et pot interessar

stats