Els Estats Units es retiren del Consell de Drets Humans de l'ONU

Aquesta eixida suposa un nou rebuig a un organisme multilateral després de retirar-se de l'Acord de París contra el canvi climàtic.

Imatge de Donald Trump
Imatge de Donald Trump / Chris Kleponis/POOL (EFE)

Donald Trump ha anunciat que els Estats Units es retiren del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides. Nikki Haley, ambaixadora del país a l’ONU justificava l’eixida perquè consideren que la manera d’actuar d’alguns països va en contra dels mateixos drets humans. 

La retirada de Washington és l’últim rebuig dels Estats Units als seus compromisos internacionals després que en pocs mesos haja abandonat la UNESCO, l’Acord de París contra el canvi climàtic i el pacte nuclear de l'Iran. 

L’Alt Comissionat dels Drets Humans de les Nacions Unides, Zeid Ra'ad al Hussein, ha qualificat la decisió de “decebedora, tot i que no sorprén realment”.

Per la seua banda, el primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, ha felicitat Trump per la seua decisió. 

Polèmica a les fronteres nord-americanes

Aquesta decisió arriba envoltada d’una forta polèmica per les polítiques migratòries del govern de Donald Trump. Als Estats Units creix la indignació per la política del president de separar les famílies d'immigrants il·legals i d'internar els xiquets en centres de menors mentre els seus pares esperen, a la presó, un juí.

Polítics demòcrates i també republicans s'han mostrat contraris a aquesta pràctica que consideren extremadament cruel, i que també ha rebut la condemna de les Nacions Unides i del govern mexicà.

També et pot interessar

stats