Els Estats Units repatriaran 10.000 haitians atrapats a la frontera amb Mèxic

Centenars de famílies tracten de tramitar la documentació que els permeta entrar legalment per Texas

Els Estats Units repatriaran 10.000 haitians atrapats a la frontera amb Mèxic / À Punt NTC

Els Estats Units posen en marxa aquest diumenge un pont aeri per a repatriar els 10.000 haitians que des de fa dies es concentren en la frontera amb Mèxic. En la zona s'ha declarat l'estat d'emergència per la pitjor crisi migratòria dels últims 20 anys. 

Río Grande, frontera natural entre Mèxic i els Estats Units, s’ha convertit en un formiguer que centenars de famílies utilitzen per a creuar d'un país a l'altre, amb la intenció de tramitar la documentació que els permeta entrar legalment per Texas. N'hi ha que arriben als Estats Units després de més d'un any de viatge i generalment es troben amb les portes tancades. 

Davall d’un dels ponts que connecten els països malviuen, en condicions infrahumanes,10.000 persones sense serveis i a més de 35 graus. Per aquest motiu, els alcaldes de les dos ciutats fronteres han declarat l'estat d'emergència perquè se senten desbordats i des d’aquest dissabte, els passos estan tancats. 

A partir del diumenge dia 19 de setembre, el govern de Washington té previst començar a realitzar huit vols al dia cap a Haití, el país d'origen de gran part dels migrants. El president Biden pren la decisió dues setmanes abans que entre en vigor l'orde judicial que dijous passat va prohibir les devolucions en calent. La Casa Blanca afronta la pitjor crisi migratòria en vint anys.

També et pot interessar

stats