Els Estats Units i el Regne Unit investiguen transferències de criptomonedes via Rússia

Segons Bloomberg, les transaccions superen els 20.000 milions de dòlars i són una de les majors violacions de les sancions imposades a Moscou

Imatge que representa transaccions amb criptomonedes
Imatge que representa transaccions amb criptomonedes / Shutterstock

Els Estats Units i el Regne Unit investiguen més de 20.000 milions de dòlars en transaccions de criptomonedes que han passat a través d'un intercanvi virtual amb seu a Rússia, segons ha informat l’assessoria financera Bloomberg aquest dijous. Les transaccions representarien una de les majors violacions de les sancions imposades a Rússia per la invasió a Ucraïna, segons l’agència estatunidenca.

La investigació encara no s'ha fet pública, però d'acord amb Bloomberg, els pagaments sota escrutini es feren a través del mercat virtual de canvi de divises de la plataforma d’inversió i comerç de criptomonedes Garantex, amb seu a Moscou, utilitzant la criptomoneda Tether, que compta amb 100.000 milions de dòlars en circulació. Arran d'aquesta situació, tant el Regne Unit com els Estats Units han sancionat Garantex per la sospita que permet delictes financers i transaccions il·lícites a Rússia.

Aquesta investigació és part de la lluita d'Occident per a impedir el flux de diners cap a Rússia, per a castigar el país per la invasió a Ucraïna, més enllà de les sancions econòmiques. De fet, l'administració del president estatunidenc, Joe Biden, ha estat intentant investigar els intercanvis d’aquest tipus duts a terme per Garantex des de l'inici de la guerra a Ucraïna.

De moment, és massa prompte per a anticipar quines seran les conclusions de la investigació donada la complexitat i opacitat de les transaccions amb criptomonedes.

També et pot interessar

stats