Els Estats Units rebaixen els tipus fins al zero i anuncien un paquet de 700.000 milions de dòlars

A més, ofereix 500.000 milions en deute públic i 200.000 més en deute hipotecari que comencen a emetre's aquest dilluns.

El president de la Reserva Federal, Jerome Powell, amb el president dels EUA,  Donald Trump
El president de la Reserva Federal, Jerome Powell, amb el president dels EUA, Donald Trump / Carlos Barria (Reuters)

La Reserva Federal dels Estats Units ha anunciat una nova baixada de tipus d'interés fins al 0% i la injecció de 700.000 milions de dòlars per a pal·liar els efectes del coronavirus. A més, ha anunciat 500.000 milions en deute públic i 200.000 milions en deute hipotecari que començaran a emetre's a partir d'aquest dilluns.

A més, ha retallat els tipus de préstecs d'emergència per a bancs en 125 punts bàsics fins al 0,25% i ha prolongat fins als 90 dies el termini de devolució.

Igualment, ha rebaixat a zero la ràtio de requisit de reserva per a milers de bancs i ha millorat la liquiditat en dòlars a tot el món en coordinació amb els bancs centrals del Canadà, Anglaterra, el Japó, la UE i Suïssa.

La Reserva Federal ha advertit a més que "està preparada per a emprar el potencial complet de les eines de què disposa per a donar suport al flux de crèdit per a les llars i empreses i donar suport als objectius d'ocupació i estabilitat de preus".

També et pot interessar

stats