Els Estats Units prorroguen 90 dies més la moratòria per fer a negocis amb Huawei

Trump considera l’empresa xinesa com una amenaça per a la seguretat nacional del país.

Logo de la companyia Huawei
Logo de la companyia Huawei / Aly Song (Reuters)

El Govern dels Estats Units augmentarà noranta dies més la moratòria de sancions contra l'empresa xinesa Huawei. Així ho ha confirmat el secretari de Comerç, Wilbur Ross, en una entrevista amb la cadena Fox.

La decisió és presa a l'endemà que el president Donald Trump descrigué Huawei com una "amenaça" per a la seguretat nacional dels Estats Units.

Al maig passat, Trump va ordenar al Departament de Comerç que situara la multinacional asiàtica en la llista d'empreses estrangeres amb restriccions en els negocis als Estats Units. Pocs dies després, el mateix ministeri va anunciar que les restriccions quedaven en suspens durant 90 dies a partir del 20 de maig.

Segons ha explicat Ross, hi ha moltes companyies que depenen de Huawei i, per això, la pròrroga els donarà més temps perquè puguen desvincular-se'n.

La decisió posterga, per tant, l'aplicació de mesures contra Huawei fins al 19 de novembre, aproximadament. Trump també ha postergat fins al desembre aplicar aranzels sobre centenars de milers de milions de dòlars en importacions des de la Xina.

També et pot interessar