Els Estats Units i Mèxic arriben a un acord per renegociar el TLCAN

Així ho ha anunciat el president dels Estats Units, Donald Trump, en el seu compte de Twitter.

El president nord-americà, Donald Trump, en comunicació amb el seu homòleg mexicà, Enrique Peña Nieto
El president nord-americà, Donald Trump, en comunicació amb el seu homòleg mexicà, Enrique Peña Nieto / Efe

Els Estats Units i Mèxic han arribat a un acord per a renegociar el Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord (TLCAN) en vigor des del 1994. Així ho ha anunciat el president de la Casa Blanca, Donald Trump, en el seu compte de Twitter, el qual ha assegurat que espera que Canadà se sume “prompte” a aquesta decisió.

"És un gran dia per al comerç. És un gran dia per al nostre país", ha dit Trump al Despatx Oval de la Casa Blanca, on va conversar per telèfon amb el seu homòleg mexicà, Enrique Peña Nieto, per confirmar que havien aconseguit tancar el pacte bilateral després de setmanes de negociacions.

El mandatari nord-americà ha anunciat que canviarà el nom del TLCAN, perquè té unes "connotacions molt negatives", i ha assegurat que ara es dirà Acord de Comerç d'EUA i Mèxic.

Sobre el Canadà, que forma part del TLCAN des de l'inici i que no ha format part de les converses entre els EUA i Mèxic, Trump ha indicat que està per veure si "pot formar part d'aquest pacte". Segons el cap de govern dels EUA, el Canadà "pot estar en un acord separat o pot sumar-s'hi".

El TLCAN, un acord en vigor des del 1994 entre Mèxic, el Canadà i els EUA, engloba més d'un bilió de dòlars anuals d'intercanvi.

També et pot interessar

stats