Estats Units insisteix a excloure totalment Huawei de les xarxes 5G

Consideren que les relacions del proveïdor amb el Partit Comunista xinés posen en perill la seguretat de les seues comunicacions.

Operadors com Telefónica o Vodafone retiraran progressivament els equips de Huawei dels nuclis crítics de les xarxes 5G
Operadors com Telefónica o Vodafone retiraran progressivament els equips de Huawei dels nuclis crítics de les xarxes 5G

La campanya dels Estats Units contra el gegant tecnològic xinés Huawei s’ha intensificat perquè consideren que les relacions de la companyia amb el Partit Comunista Xinés li resten fiabilitat i posen en perill la capacitat del govern nord-americà de compartir informació amb els seus aliats europeus.

Durant els últims mesos, diversos operadors europeus com Telefónica o Vodafone han anunciat que retiraran progressivament la presència d’equips de Huawei dels nuclis crítics de les xarxes 5G, amb l’objectiu de diversificar l’oferta de proveïdors d’aquesta infraestructura, però per als Estats Units no és suficient. El sotssecretari d’Estat adjunt per a la comunicació internacional i cibercomunicació, Robert Strayer, ha visitat Espanya per a explicar que cal protegir totes les parts de la xarxa 5G, no només les més sensibles, i que el pes d’aquesta decisió hauria de recaure en les autoritats nacionals i no en les companyies de telecomunicacions.

Strayer ha aprofitat també la visita per a recomanar que els governs europeus pressionen les operadores perquè les xarxes 5G només tinguen proveïdors fiables, i ha recordat la “bona cooperació” bilateral dels Estats Units amb Europa. Ha advertit que la seua capacitat de compartir informació, sobretot la relacionada amb la defensa i l’OTAN, es podria veure afectada en cas que els estats europeus compten amb tecnologia que no consideren segura.

També et pot interessar

stats