Els Estats Units freguen els quatre milions de contagis

Cuba anuncia que s'ha registrat el primer dia sense positius des que va començar la pandèmia.

Donald Trump, amb mascareta, en la visita a un hospital militar de Washington
Donald Trump, amb mascareta, en la visita a un hospital militar de Washington / Tasos Katopodis (Reuters)

Els Estats Units no aconsegueixen aplanar la corba de contagis i continuen amb l'escalada de contagis de coronavirus. En les pròximes hores s'espera que arribe als quatre milions la xifra de persones infectades per Covid-19, amb l'estat de Florida al capdavant, ja que aglutina més de 5.000 víctimes mortals de les 140.000 registrades en tot el país. A més, també ha completat el seté dia amb més de 10.000 nous casos de la malaltia.

Mentrestant, el president Donald Trump ha tornat a fer un nou gir en el seu discurs polític i ha començat a defendre l'ús de la mascareta fins al punt d'assegurar que dur-la és un acte de patriotisme, segons es podia llegir en el seu compte de Twitter. No obstant això, ha tornat a aprofitar les xarxes socials per a culpar la Xina com a responsable del "problema mundial" de la pandèmia.

Alarma entre els pobles indígenes

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha expressat preocupació davant l'alarmant impacte que la pandèmia està tenint en els pobles indígenes i nadius d'Amèrica, on es calcula que uns 70.000 membres de les comunitats s'han contagiat i aproximadament uns 2.000 han mort.

Per eixe motiu, els indígenes de la nacionalitat Sapara, naturals de la zona de l'Amazones, van demanar a través d'una roda de premsa, la necessitat que es declare l'estat d'emergència en el seu territori per evitar l'avanç del coronavirus.

Primer dia sense contagis a Cuba

A l’illa de Cuba, les autoritats sanitàries han anunciat que, per primera vegada des que es va decretar el primer cas al país, no s'ha detectat cap contagi nou en tota la jornada del dilluns. Al país caribeny el confinament no ha sigut obligatori i només han basat la seua estratègia en el rastreig, hospitalització i aïllament dels casos. Fins a la data registra 2.446 casos i 87 morts per coronavirus.

El Brasil lidera els assajos de les vacunes en fase més avançada

Una altra notícia positiva arriba des del Brasil. Tot i que actualment ocupa el segon lloc quant a contagis (més de 2,1 milions) i defuncions (més de 80.000), el país llatinoamericà ha apostat per implementar els assajos en tercera i última fase de la vacuna de la Universitat d'Oxford i una altra d'un laboratori xinés.

Les vacunes s'implantaran en 9.000 voluntaris, treballadors de l'àrea de salut de São Paulo i, si el resultat és satisfactori, les vacunes podran entrar en fase d'homologació.

També et pot interessar

stats