Els Estats Units estudia restringir l'ús de TikTok i altres aplicacions xineses

El govern de Trump sospita que Pequín les utilitza com a un mitjà per a vigilar i distribuir propaganda entre la ciutadania.

VÍDEO | Els Estats Units estudia restringir l'ús de TikTok i altres aplicacions xineses

El govern que presideix Donald Trump està considerant restringir l'accés dels usuaris dels Estats Units a l'aplicació xinesa TikTok davant la possibilitat que el govern de Pequín l'estiga utilitzant com un mitjà per a vigilar i distribuir propaganda entre la ciutadania, segons ha anunciat el secretari d'Estat, Mike Pompeo, al programa de Fox News The Ingraham Angle.

Pompeo ha assenyalat que ell i el president Trump s'estan prenent "de debò" aquesta possibilitat després que la presentadora del programa, Laura Ingraham, recordara que l'Índia ja havia prohibit l'aplicació i Austràlia està considerant fer-ho. Pompeo ha subratllat que la seua administració està veient el que passa a tot el món amb l'aplicació.

"Respecte a les aplicacions xineses en els telèfons cel·lulars de les persones, puc assegurar-los que els Estats Units també ho farà", ha afegit, per a matissar que és una cosa que estan veient. En aquest sentit, el secretari d'Estat ha advertit als nord-americans que han de ser cautelosos en usar TikTok, si no volen que la seua informació privada caiga "en mans del Partit Comunista xinés".

TikTok és una aplicació de vídeos de curta duració propietat de l'empresa ByteDance amb seu a Pequín, l'ús de la qual s'ha generalitzat pràcticament a tot el món en els últims mesos. Ha sigut criticada repetidament per polítics dels EUA, que l'acusen de ser una amenaça per a la seguretat nacional a causa dels llaços amb la Xina.

També et pot interessar

stats