Els Estats Units designen per primera vegada un grup supremacista blanc com a terroristes

El Departament d'Estat cataloga el Moviment Imperial Rus com a organització terrorista global.

Nathan Sales, coordinador antiterrorista del Departament d'Estat nord-americà
Nathan Sales, coordinador antiterrorista del Departament d'Estat nord-americà / Reuters.
06 d'abril 2020 - 19:50

El Departament d'Estat nord-americà ha anunciat aquest dilluns la designació del Moviment Imperial Rus (RIM, en anglés) com a organització terrorista global. És la primera vegada que inclou en aquesta categoria un grup supremacista blanc.

Nathan Sales, coordinador antiterrorista del Departament, ha assegurat que "aquestes designacions no tenen precedents" i "il·lustren la seriositat amb la qual aquesta administració es pren l'amenaça".

Sales ha explicat que "RIM és un grup que ofereix entrenament paramilitar a neonazis i supremacistes blancs, i ha tingut un paper rellevant en l'intent d'aglutinar europeus i nord-americans similars en un front comú en contra dels qui considera enemics". Segons el funcionari estatunidenc, "des de 2015 hi ha hagut un auge en el terrorisme supremacista blanc" en l'àmbit global.

A més del grup, els EUA ha inclòs tres dels seus líders en la llista de terroristes internacionals. Amb aquesta designació, s'obri la porta a sancions com la congelació d'actius financers que puguen tindre sota jurisdicció nord-americana i la prohibició de transaccions financeres amb entitats dels Estats Units.

També et pot interessar

stats