Els Estats Units declaren extints el picot bec d'ivori i 22 espècies animals més

En responsabilitzen de la desaparició al canvi climàtic i a la pèrdua dels hàbitats naturals

El picot de bec d'ivori, en una imatge d'arxiu
El picot bec d'ivori, en una imatge d'arxiu

El govern dels Estats Units ha declarat extingides aquest dimecres 23 espècies animals, entre les quals hi ha el picot bec d'ivori. És l'au que va inspirar el popular personatge d'animació Woody Woodpecker (el Pájaro loco), creat el 1940 per l'estudi de Walter Lantz. 

El Servei de Pesca i Vida Silvestre dels Estats Units ha proposat traure de la llista d'espècies en perill aquests 23 animals en considerar que han quedat extints. Hi figuraven des de la dècada de 1960. Són onze aus, huit clòtxines d'aigua dolça, dos peixos, una rata penada i una planta. En responsabilitza de la desaparició al canvi climàtic i a la destrucció dels hàbitats naturals. 

El personatge animat Woody Woodpecker en el curt Pantry Panic ('Pánico en la despensa'), llançat per Universal Pictures en 1941
El personatge animat Woody Woodpecker en el curt Pantry Panic ('Pánico en la despensa'), llançat per Universal Pictures en 1941 / Warp3

El picot bec d'ivori és potser el més conegut dels éssers animals declarats extints, i solia trobar-se en els pantans d'Arkansas, Louisiana, Mississipí i Florida. Altres de les espècies esmentades en l'informe oficial són diversos tipus de clòtxines del sud-est dels Estats Units, ocells de Hawaii i dos xicotets peixos endèmics d'Ohio i Texas.

"Amb el canvi climàtic i la pèrdues de l'hàbitat natural cada vegada més espècies estan a la vora de la desaparició, és el moment de ser més proactius i innovadors en els esforços per a salvar la fauna dels Estats Units", ha indicat la secretària d'Interior, Deb Haaland.

Els científics de l'agència han assenyalat, no obstant això, que els esforços de protecció són efectius, i recorden que des de 1975 quasi mig centenar d'animals han eixit de la llista d'espècies protegides, entre les quals l'àguila calba o el pelicà marró.

També et pot interessar

stats