Els Estats Units confirmen que van retindre un paquet d’ajudes a Ucraïna per a investigar els demòcrates

El secretari d’Energia ha renunciat en mig de la polèmica.

El secretari d’Energia dels EUA, Rick Perry
El secretari d’Energia dels EUA, Rick Perry / Jim Lo Scalzo (Efe)

La Casa Blanca ha confirmat que va retindre un paquet d’ajudes a Ucraïna perquè volia que investigara la presumpta corrupció dels demòcrates a les eleccions de 2019.

Mick Mulvaney, cap del gabinet del president Donald Trump, ha explicat que Trump sospitava que el servidor del Comité Nacional Demòcrata piratejat per agents d’intel·ligència russos es trobava a Ucraïna. Suposadament, el servidor contenia correus electrònics de la rival a les eleccions de 2016, Hillary Clinton, però ara per ara no hi ha proves que ho confirmen.

Les paraules de Mulvaney han suposat la primera admissió oficial que Trump volia aconseguir alguna cosa relacionada amb la política electoral dels EUA quan va retindre quasi 400 milions de dòlars d’ajuda a Ucraïna. Aquests fets formen part de la investigació per a un juí polític contra el president.

Fins ara la investigació demòcrata s’havia centrat en la possibilitat que Trump posara una altra condició per a entregar l’ajuda: que les autoritats ucraïneses indagaren sobre la presumpta corrupció a Ucraïna de l’exvicepresident dels EUA Joe Biden i el fill. Ara bé, Mulvaney va llançar un comunicat en què negava que els EUA retingueren els diners per aquest motiu.

Renuncia el secretari d’Energia dels EUA

El secretari d’Energia dels EUA, Rick Perry, ha comunicat a Trump que abandonarà prompte el seu càrrec. Perry ha acaparat titulars les últimes setmanes per haver format part del trio encarregat de la política dels EUA a Ucraïna. Perry està sent investigat pels demòcrates a la Cambra Baixa i té fins a aquest divendres per a complir amb les citacions judicials i entregar la documentació sobre el seu paper en la política a Ucraïna. 

També et pot interessar

stats