Els Estats Units confirmen el boicot diplomàtic als Jocs d'Hivern a Pequín

Asseguren que no enviaran cap representant, com a protesta pels abusos dels drets humans

Imatge d'arxiu de la bandera de la Xina i dels Jocs Olímpics
Imatge d'arxiu de les banderes de la Xina i dels Jocs Olímpics / Agències

Els Estats Units han confirmat que no enviaran cap representant diplomàtic als Jocs Olímpics d'Hivern de Pequín de 2022, com a protesta pels abusos contra els drets humans al gegant asiàtic, encara que els atletes nord-americans sí que participaran en la cita.

"El govern de Biden no enviarà cap representació diplomàtica ni oficial als Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern de Pequín 2022", ha dit la portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki, en la roda de premsa diària.

Psaki ha atribuït la decisió al "genocidi i els crims contra la humanitat que persisteixen a Xinjiang, així com altres abusos de drets humans" a la Xina. "Els atletes de l'equip dels EUA tenen el nostre suport complet, i els estarem secundant des de casa, però no contribuirem a la fanfàrria dels Jocs", ha precisat la portaveu de Biden.

El boicot diplomàtic, que ja havien avançat diversos mitjans estatunidencs, busca "enviar un senyal clar" que no es pot tractar com "una cosa normal" la situació de drets humans a la Xina, on hi ha "abusos atroços".

Al mateix temps, la Casa Blanca ha decidit no prohibir participar-hi als seus atletes, que hauria suposat un boicot complet als Jocs, perquè no vol "penalitzar" els esportistes que estan mesos o anys entrenant-se per preparar-se per a la cita olímpica.

El govern xinés ja va indicar la setmana passada que no tenia previst convidar polítics dels Estats Units als Jocs d'Hivern, encara que el Comité Olímpic Internacional tenia l'última paraula quant a aquesta possibilitat.

També et pot interessar

stats