Els Estats Units busca a l'Índia un aliat per als desafiaments del futur enfront de la Xina

El subsecretari del Tresor, Wally Adeyemo, inicia una visita oficial de tres dies al país del sud d'Àsia amb la intenció de "reafirmar i reforçar" les relacions bilaterals

Wally Adeyemo, en una imatge d'arxiu
Wally Adeyemo, en una imatge d'arxiu / @TreasuryDepSec

El subsecretari del Tresor dels Estats Units, Wally Adeyemo, ha subratllat aquest dimecres durant una visita oficial a l'Índia la intenció de Washington de fer de Nova Delhi un aliat per a desafiaments del futur com el canvi climàtic o assegurar un Indus-Pacífic "lliure" enfront de la Xina.

"Estic desitjós per discutir els pròxims passos sobre com podem continuar aprofundint els vincles entre els nostres països. L'Índia, com el president (Joe) Biden ha dit, és un dels aliats indispensables dels Estats Units", ha declarat Adeyemo durant una visita en l'Institut Indi de Tecnologia (IIT) de Bombai.

El subsecretari del Tresor va començar aquest dimecres una visita oficial de tres dies a l'Índia, amb la intenció de "reafirmar i reforçar" les relacions bilaterals entre tots dos països. Els vincles tecnològics i la presència de talent indi en Silicon Valley són un dels "pilars" de la relació entre els Estats Units i l'Índia, ha recordat. "Està clar per la història recent de l'Índia i per les converses que he mantingut amb líders dels sectors públic i privat que aquest país continuarà sent un líder, juntament amb els EUA, en l'economia digital", defén Adeyemo.

Washington i Nova Delhi han buscat formar aliances enfront dels suposats desitjos expansionistes de la Xina a la regió de l'Indus-Pacífic, sobretot en el marc de l'anomenat Quad, una coalició juntament amb Austràlia i el Japó.

Dies abans de la visita d'Adeyemo a l'Índia, el portaveu del Departament d'Estat estatunidenc, Ned Price, va expressar l'esperança de Washington que l'Índia "reoriente" la seua política exterior a causa de la invasió russa d'Ucraïna i es distancie de Moscou.

Malgrat les pressions internacionals per a aïllar Moscou des de l'inici del conflicte, i les crides d'Occident per a evitar la importació de petroli rus, l'Índia va continuar comprant combustible a Rússia per a fer front a les seues elevades necessitats energètiques.

També et pot interessar

stats