Els Estats Units anuncia sancions a la petroliera estatal veneçolana Pdvsa

Des de Caracas, Maduro ha afirmat que emprendrà accions legals contra la decisió de l'administració de Trump.

VÍDEO | Els Estats Units anuncia sancions a la petroliera estatal veneçolana Pdvsa

A Veneçuela augmenta la pressió perquè Nicolás Maduro abandone el govern. Els Estats Units han anunciat sancions contra la principal font d'ingressos del país, la petroliera estatal Pdvsa. El Departament del Tresor dels Estats Units ha confirmat que bloquejarà tots els actius de la petroliera sota jurisdicció nord-americana, amb la idea de traspassar-los, si fora el cas, a un nou govern veneçolà una vegada Maduro abandone el poder. 

El secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, ha indicat que la "designació de Pdvesa ajudarà a evitar futurs desviaments d'actius a Veneçuela per a Maduro, i a mantindre els actius per al poble veneçolà", i ha remarcat que aquesta sanció se suspendrà amb la transferència "del seu control al president interí (Guaidó) o a un govern posterior, elegit democràticament".

Les sancions afectaran 7.000 milions de dólars en actius de Pdvsa, segons ha assegurat l'assessor de Seguretat Nacional dels Estats Units, John Bolton, que ha pronosticat que les mesures provocaran 11.000 milions de dòlars més en pèrdues per a la petroliera al llarg del pròxim any.

També et pot interessar

stats