Els Estats Units ajorna tres mesos el veto als productes de Huawei

Estableix un període de transició durant el qual es manté el servei per als usuaris de telèfons mòbils.

S'ajorna el veto dels Estats Units a Huawei | EP
S'ajorna el veto dels Estats Units a Huawei | EP

El Departament de Comerç dels Estats Units ha expedit una llicència de 90 dies a Huawei i a les seues empreses filials per a preparar una transició sense presència del gegant tecnològic xinés.

El secretari estatunidenc de Comerç, Wilbur Ross, diu que l'ajornament del veto "atorga als operadors temps per a prendre mesures" i "dona espai al departament per a determinar les mesures a llarg termini per als proveïdors de telecomunicacions estrangers que actualment depenen de l'equip Huawei per a serveis fonamentals".  

L'alt funcionari va assegurar que "a curt termini" la llicència permetrà mantindre el servei per als usuaris de telèfons mòbils Huawei. 

La setmana passada el govern dels Estats Units va incloure Huawei en una llista de companyies i persones a les quals es veta l'accés a tecnologia nord-americana. El Departament de Comerç hi informava que "la venda o transferència de tecnologia estatunidenca a una companyia o persones de la llista requereix una llicència, i la llicència pot denegar-se si la venda o transferència perjudica la seguretat nacional dels EUA o els seus interessos en política exterior".

Google i sis companyies més trenquen amb Huawei

Com a conseqüència d'aquest veto, Alphabet, l'empresa matriu de Google, ha retirat les llicències als productes Huawei, que no vindran amb Google Play, la qual cosa significa de facto la impossibilitat d'accedir a totes les aplicacions dissenyades per a Android que no estiguen en codi obert.

Encara que el veto d'Alphabet és el més immediatament perceptible per a l'usuari i el que ha alçat més polseguera mediàtica, sis fabricants de components electrònics estatunidencs i un alemany també han anunciat que trenquen relacions comercials amb Huawei.

També et pot interessar

stats