Els Estats Units adverteixen Europa dels riscos de comerciar amb la Xina

Aquest cap de setmana han començat a aplicar-se els aranzels xinesos a importacions nord-americanes sobre productes per valor de 60.000 milions de dòlars.

VÍDEO | Els Estats Units adverteixen Europa dels riscos de comerciar amb la Xina

Aquest cap de setmana han començat a aplicar-se els aranzels xinesos a importacions nord-americanes sobre productes per valor de 60.000 milions de dòlars. Una mesura que s'ha posat en marxa com a resposta a la mesura que Donald Trump va imposar el 10 de maig sobre productes xinesos per valor de 200.000 milions de dòlars.

La particular guerra de Donald Trump, definida pel  reiterat  "America first" (Amèrica primer), ha arribat també a Mèxic, país al qual imposarà des del 10 de juny uns aranzels del 5% a les exportacions als Estats Units. Un percentatge que podria pujar a l'octubre al 25% si Mèxic no conté la immigració irregular cap al veí del nord.

L’obsessió nord-americana d'alçar fronteres comercials apunta també cap a Europa. Mike Pompeo, el secretari d’estat de Donald Trump, de visita a Ginebra, ha demanat a Suïssa que sospese els riscos de la relació comercial preferent que mantenen amb la Xina. De fet, divendres a Berlín, Pompeo va llançar una advertència a Europa: la implantació de la xarxa de comunicacions 5G amb tecnologia de la companyia xinesa Huawei pot tindre conseqüències en matèria de seguretat.

També et pot interessar

stats