Els Estats Units activen noves sancions contra l'Iran

L'administració Trump penalitzarà la venda de petroli iranià a tercers països i algunes transaccions financeres, entre altres mesures de càstig.

Ciutadans iranians intercanvien moneda local i dòlars americans abans de l'inici de les sancions
Ciutadans iranians intercanvien moneda local i dòlars americans abans de l'inici de les sancions / Essam al-Sudani (Reuters)

El govern dels Estats Units activa hui les noves sancions econòmiques contra l'Iran.

La república islàmica vol ser més influent al Pròxim Orient i l'executiu de Donald Trump vol ofegar la seua economia.

En primer lloc, es penalitzarà la venda de petroli iranià a tercers països, als quals el govern dels Estats Units ja ha fet un advertiment. En segon lloc, també se sancionaran les transaccions financeres amb el banc central iranià i el sector portuari i energètic del país.

A més d’estos sectors econòmics clau, s’inclou una llista de 700 companyies i persones iranianes vetades pels EUA amb les quals no es podrà fer negocis sota l’amenaça de rebre una multa de l’executiu de Trump.

Vespres de la nova bateria de sancions, l'Iran va commemorar ahir diumenge com si es tractara d'una festa nacional el segrest de 52 funcionaris nord-americans a la seua ambaixada a Teheran, ara fa 39 anys.

Un grup d’estudiants islàmics van liderar el rapte durant 444 dies dels ciutadans i ciutadanes nord-americans per a exigir l'extradició del xa Mohammad Reza, enderrocat per la revolució que va encapçalar l'aiatol·là Khomeini.

Els assistents a la marxa davant de l'antiga ambaixada dels EUA a Teheran, l'anomenat "niu de l'espionatge", han insistit que les sancions no influiran en la determinació de l'Iran. I fins i tot, el cap dels guardians de la revolució ha assegurat que el seu país, amb 81 milions d'habitants, són un exemple de resistència i victòria davant de les polítiques de Washington.

També et pot interessar

stats