Espanya serà la seu de la cimera de l'OTAN el 2022

El president del govern espanyol Pedro Sánchez assenyala que serà una molt bona ocasió per a donar llum a una nova etapa

El president Pedro Sánchez compareix acompanyat del secretari general de l'OTAN Jens Stoltengerg.
El president Pedro Sánchez compareix acompanyat del secretari general de l'OTAN Jens Stoltengerg. / EFE

Espanya serà la seu de la cimera de l'OTAN el 2022. Així ho ha confirmat primer el president de Lituània, Gitanes Nauseda, després de declarar que el seu país aspira a organitzar la següent, el 2023. "Estic content de donar infraestructura i ser amfitrió de la cimera posterior, després de la d'Espanya el 2022", ha assegurat Nauseda, en declaracions a la seua arribada a la cimera d'aquest dilluns a Brussel·les.

Fins al moment, fonts governamentals havien confirmat l'interès d'Espanya per acollir la cimera l'any vinent, encara que l'organització atlàntica havia evitat donar més detalls sobre futures reunions.

La decisió sobre la següent cimera estarà sobre la taula dels líders, que s'espera que donen el vistiplau de forma consensuada a través d'un procés informal, sense que haja transcendit que hi ha més candidats.

Durant la vesprada, el president del govern espanyol Pedro Sánchez ha confirmat que Espanya acollirà la cimera.

“Ens podem felicitar per aquesta elecció, en l’any en què Espanya complirà 40 anys d’Aliança”, ha dit Sánchez durant la roda de premsa en què ha comparegut acompanyat del secretari general de l’OTAN Jens Stoltengerg.

Per la seua part, Stoltengerg ha dit que la cimera, que se celebrarà a Madrid, “serà una oportunitat per a centrar-nos en els reptes que venen del sud per a ajudar a estabilitzar els nostres veïns”. 

També et pot interessar

stats