Espanya revendrà 30.000 vacunes a Andorra “per solidaritat”

La Comissió Europea havia previst ja en les negociacions dels contractes per les vacunes les necessitats dels països xicotets del nostre entorn.

Dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech
Dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech / Reuters

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dimarts el conveni subscrit entre el Ministeri de Sanitat i Andorra per la revenda de 30.000 dosi de la vacuna de Pfizer i BioNTech contra la Covid-19.

Segons ha explicat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, mitjançant del seu compte de Twitter, es tracta d’“un exercici de responsabilitat i solidaritat obligat per la impossibilitat de xicotets països de signar contractes amb les farmacèutiques”.

El BOE detalla que en el context de les negociacions dutes a terme per part de la Comissió Europea per a adquirir vacunes, es recollia la necessitat que alguns països del nostre entorn pogueren beneficiar-se de l'accés a les vacunes que garantirien aquests contractes.

Entre els països que es va considerar que havien de poder beneficiar-se en primera instància d'aquest esforç estaven els països de l'Espai Econòmic Europeu (Noruega, Islàndia i Liechtenstein) i els xicotets països situats en el cor de la Unió Europea (Andorra, Mònaco, San Marino i Ciutat del Vaticà) i que depenen totalment de la cadena de subministrament dels països veïns per a la provisió de medicaments.

En el cas del Principat d'Andorra, es va acordar que Espanya facilitara una part de les dosis assignades de vacunes de Pfizer i BioNTech en els termes fixats en l'acord d'adquisició anticipada.

També et pot interessar

stats