Espanya prepara un primer avió amb aliments i material sanitari per a Beirut

L’enviament inclou medicines, EPI i deu tones de blat, ja que l’explosió ha desabastit la població d’aquest aliment bàsic.

Runes al port de Beirut, després de l'explosió
Runes al port de Beirut, després de l'explosió / Hannah McKay (Reuters)

L'Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (Aecid) està coordinant l'enviament d'un primer avió carregat amb aliments i material mèdic i sanitari al Líban per a pal·liar la situació creada a Beirut després de l'explosió que ha deixat almenys 154 morts i 5.000 persones ferides. L'enviament inclourà deu tones de blat, ja que l'explosió ha provocat un desabastiment en aquest aliment bàsic.

A més, enviarà medicines i equips de protecció individual (EPI), per al seu ús en clíniques mòbils i centres de salut, així com equips per a la població que ha perdut la seua llar per l'explosió.

D’altra banda, com a resposta a la crida de la Federació Internacional de la Creu Roja, el govern espanyol contribuirà amb 50.000 euros al pla de resposta de la Creu Roja libanesa per a reforçar serveis prehospitalaris, de primers auxilis i de transfusió de sang. També s'ha activat el conveni d'emergència amb l’ONG espanyola per un total de 100.000 euros.

També et pot interessar

stats