Espanya i Portugal defenen la proposta de la Comissió Europea sobre els fons de reconstrucció

Sánchez i Costa esperen que aquestes ajudes no suposen una disminució dels pressupostos ordinaris per a la PAC i Cohesió.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el primer ministre portugués, António Costa
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el primer ministre portugués, António Costa / Europa Press.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el primer ministre portugués, António Costa, han presentat aquest dilluns un front comú davant el Consell Europeu dels dies 17 i 18. Els dos han defés un fons de recuperació després de la pandèmia que no s'allunye del que ha proposat la Comissió Europea i esperen que aquestes ajudes no suposen una reducció dels pressupostos ordinaris per a la Política Agrícola Comuna (PAC) i la política de Cohesió.

Costa ha dit que "és absolutament essencial que Europa no perda més temps i siga capaç de donar una resposta prou robusta" mentre que Sánchez ha afegit que "juliol ha de ser el mes de l'acord europeu".

Per al president de l'executiu espanyol, la grandària del fons proposat per Brussel·les (500.000 milions en transferències i 250.000 en préstecs) és la quantitat mínima necessària. A més, ha assenyalat que gran part han de ser transferències i no préstecs i, el més important, que el termini d'execució ha de ser "prou ampli" perquè els fons puguen servir per a una vertadera transformació.

També et pot interessar

stats