Espanya no és partidària d'una adhesió expressa d'Ucraïna a la UE

El president del govern, Pedro Sánchez, ha assenyalat que cal respectar els procediments establits

Reunió dels líders europeus a Versailles, França
Reunió dels líders europeus a Versailles, França / Comissió Europea

Espanya no és partidària d'una adhesió expressa d'Ucraïna a la Unió Europea perquè considera que, malgrat la situació que està travessant el país, “cal respectar els procediments establits per a això”.

Així ho ha manifestat el president del govern, Pedro Sánchez, en la cimera informal de líders europeus de Versalles que analitza la situació a Ucraïna i aborda qüestions concretes com la petició d'aquest país d'adherir-se a la UE. Sánchez, ha assenyalat que "és important que garantim la unitat de tots els europeus en aquest debat". 

De la mateixa manera ho ha manifestat també el president francés, Emmanuel Macron, qui ha dit que no creu que es puga obrir el procés d'adhesió amb un país en guerra.

A més, Macron ha dit que la guerra a Ucraïna requerirà inversions conjuntes de la UE que poden provocar un nou augment de deute. Alguns països, com França i Itàlia, volen un nou deute de la UE emés conjuntament per ajudar a esmorteir el canvi de les importacions d'energia russes, l'impacte de les sancions imposades a Moscou i l'impuls per a una major independència dels proveïdors mundials d'aliments i microxips. Per contra, Alemanya, els Països Baixos i altres s'oposen fermament a aquest moviment, ja que encara queden diners en els fons de recuperació de la pandèmia, de 800.000 milions d'euros, que el bloc ja està gestionant conjuntament.

També et pot interessar

stats