Espanya envia un vaixell de l'Armada per a arreplegar els migrants de l'Open Arms

La nau ha eixit passades les 18:30 hores de Cadis i acompanyarà l'embarcació humanitària fins al port de Palma perquè hi puguen desembarcar.

La tripulació ultima preparatius en el vaixell Audaz
La tripulació ultima preparatius en el vaixell Audaz / Román Río (Efe)

Un vaixell de l'Armada espanyola eixirà aquesta vesprada de la base de Rota (Cadis) cap a l'illa de Lampedusa, on està l'Open Arms, per a acompanyar-lo fins al port de Palma. Aquest és l'últim moviment del govern de Pedro Sánchez per a posar fi a la situació de crisi que es viu a bord de l'embarcació, on encara hi ha prop d'un centenar de migrants sense poder desembarcar a l'illa italiana, a causa del bloqueig del ministre d'nterior del país, Matteo Salvini

L'embarcació de l'Armada, el vaixell Audaz, ha salpat passades les 18:30 hores de Cadis i té per davant tres dies de travessia. Segons ha informat la presidència del Govern d'Espanya, l'objectiu és que escorte l'Open Arms fins al port de Palma, on els refugiats podran desembarcar.

L'executiu de Pedro Sánchez defensa que aquesta és l'opció "més adequada" per a resoldre aquesta mateixa setmana una qüestió que consideren d'"emergència humanitària". 

Mentrestant, en l'Open Arms viuen una situació límit. El vaixell ja està 19 dies a la mar, i els responsables de l'ONG han assegurat que està fora de control. Aquest mateix dimarts uns 10 migrants s'han llançat a l'aigua per a arribar nadant a l'illa de Lampedusa. De vesprada han saltat cinc persones més, que han rescatat i les han traslladades a aquest port. A més, han evacuat a l'illa italiana dos migrants més per motius mèdics. 

Palma es prepara per a rebre els migrants

El Govern de les Illes Balears treballa en la logística per a atendre el centenar de persones embarcades a l'Open Arms, que podria arribar al port de Palma entre diumenge a la vesprada i dilluns, segons les primeres estimacions de l'executiu autonòmic.

Encara que dimecres es reuniran els responsables de l'operatiu per a analitzar la situació i les necessitats d'atenció d'aquests migrants, la Conselleria d'Afers Socials balear ja estudia en quins edificis de Palma o d'altres municipis de l'illa podrien instal·lar-los.

Itàlia demana tancar l'Open Arms

El ministre de Transport italià, Danilo Toninelli, ha agraït a Espanya que envie un vaixell militar per a fer-se càrrec dels migrants de l'Open Arms, i espera que d'ara en avant el govern de Pedro Sánchez impedisca que l'ONG puga continuar funcionant en el futur.

També et pot interessar

stats