Espanya i Alemanya firmen un acord per a la devolució de migrants

La portaveu del Ministeri de l'Interior alemany ha aplaudit "la disposició a cooperar d'Espanya".

Pedro Sánchez i Angela Merkel en Berlín el passat 26 de juny
Pedro Sánchez i Angela Merkel en Berlín el passat 26 de juny / Europa Press

Espanya i Alemanya han firmat un acord perquè els immigrants que vulguen ingressar en territori alemany des de la frontera amb Àustria puguen ser retornats al país en un termini de 48 hores.

D’aquesta manera, a partir de dissabte, Espanya començarà a acollir els immigrants que siguen interceptats a la frontera germànica amb Àustria i que prèviament hagen demanat asil a Espanya.

Queden exclosos els menors estrangers no acompanyats, que podran continuar en territori alemany. Així mateix, l'acord preveu la possibilitat que les persones que demostren que tenen familiars a Alemanya puguen tornar a aquest país.

La portaveu del Ministeri de l'Interior alemany, Eleonore Petermann, ha aplaudit "la disposició a cooperar d'Espanya, que ha actuat  de forma exemplar".

L'acord entrarà en vigor el dissabte que ve, dia en què està previst l'inici de la visita de dos dies que Merkel farà a Sánchez en el parc nacional de Doñana, i on la gestió migratòria serà un dels temes centrals.

Així mateix, Petermann ha destacat que Espanya no ha exigit cap tipus de contraprestació i ha assenyalat que l'acord es va aconseguir amb rapidesa per la voluntat d’Espanya de frenar la migració secundària.

Aquest és el primer acord d'aquestes característiques que Alemanya vol tancar amb altres socis europeus. De fet, la portaveu ha recordat la importància de fer-ho amb Grècia i Itàlia, països on "la pressió en matèria de política migratòria és més gran" i amb els quals continuen les negociacions. 

També et pot interessar

stats