Espanya no acollirà cap dels 356 migrants de l’Ocean Viking

L’embarcació ha desembarcat a Malta amb l’acord de repartir els migrants entre sis països europeus.

Migrants a bord de l'Ocean Viking
Migrants a bord de l'Ocean Viking / Hannah Wallace Bowman Handout (Efe)

El govern de Malta ha confirmat aquest divendres que sis països europeus –Alemanya, França, Irlanda, Luxemburg, Portugal i Romania- acolliran als 356 migrants que estan a bord del vaixell humanitari Ocean Viking, noliejat per Metges Sense Fronteres (MSF) i SOS Méditerranée.

El primer ministre maltés, Joseph Muscat, ha informat a través de les xarxes que “després d’un debat a la Comissió Europea i diversos estats membres (...) Malta ha acordat ser part de la solució de la paràlisi de l’Ocean Viking, que compta amb 356 persones a bord, sense perjudicar la seua posició legal”. 

El mandatari ha explicat que Malta traslladarà les persones amb vaixells de la seua Armada i els portarà a “terra ferma”, on seran reubicats entre els sis països esmentats.

El passat 21 d’agost, SOS Méditerranée va advertir que l’embarcació necessitava una solució “ràpida” per a desembarcar als seus 356 migrants –entre els quals hi ha 103 menors, la majoria no acompanyats– i evitar que la situació degenerara a bord.

L’Ocean Viking va realitzar quatre rescats successius entre el 9 i el 12 d’agost, i des d’aleshores esperava a una distància equidistant d’Itàlia i Malta que algun país europeu li autoritzara un port al qual poder desembarcar.

També et pot interessar

stats