Eslovàquia fa la segona volta de les eleccions presidencials

S'hi enfronten l'advocada liberal Zuzana Čaputová i el socialdemòcrata Maroš Šefčovič.

Col·legi electoral d'Eslovàquia
Col·legi electoral d'Eslovàquia / Jakub Gavlak (Efe)

Els col·legis electorals d'Eslovàquia han obert aquest dissabte per a la segona volta de les eleccions presidencials, en què s'enfronten l'advocada liberal Zuzana Čaputová i el vicepresident de la Comissió Europea, candidat socialdemòcrata, Maroš Šefčovič.

Les enquestes mostren Čaputová com la favorita, amb el 60% dels suports i, en cas de guanyar els comicis, seria la primera dona que arribaria a la presidència del país. En la primera ronda, es va imposar a Šefčovič amb un 40,5% dels vots, enfront del 18,7% que va obtindre ell.

L'advocada ha mantingut durant la campanya un discurs de regeneració política i de lluita contra la corrupció, que ha calat en l'electorat urbà que reclama un canvi en el poder. Per la seua part, Šefčovič, candidat del partit governant, aglutina els vots més conservadors.

Encara que el càrrec de cap de la presidència és més prompte protocolari, els analistes consideren que aquests comicis decideixen entre el continuisme d'un sistema polític dominat durant vora una dècada pel Partit Socialdemòcrata i els vents de canvi.

També et pot interessar

stats