Escoles de la Xina utilitzen uniformes intel·ligents per a lluitar contra l'absentisme escolar

La roba porta dos xips de localització GPS en els muscles que activa una alarma si els estudiants abandonen el centre sense permís.

L'empresa Guizhou Guanyu Technology ha creat els uniformes intel·ligents utilitzats pels escolars xinesos
L'empresa Guizhou Guanyu Technology ha creat els uniformes intel·ligents utilitzats pels escolars xinesos / Guanyu Technology

La seguretat dels estudiants i lluita contra l'absentisme escolar són una prioritat per a qualsevol col·legi. A la Xina han trobat una manera de fer front a aquest problema amb l'ús de tecnologies d'intel·ligència artificial, tot i que al mateix temps implica posar el debat sobre la privacitat damunt la taula. Més de 10 escoles a la província de Guizhou, al sud-oest de la Xina, i a la regió autònoma de Guangxi Zhuang han adoptat uniformes intel·ligents per als seus estudiants que permeten als mestres localitzar l'alumnat i controlar així la seua assistència a classe.

Creat per l'empresa Guizhou Guanyu Technology, els uniformes porten dos xips de localització GPS en els muscles, segons informa el diari oficial Global Times. Quan un estudiant entra o ix del recinte escolar, l'uniforme intel·ligent envia aquesta informació als mestres i pares. No obstant això, si els estudiants abandonen les instal·lacions sense permís, s'activarà una alarma que alertarà el centre i les famílies.

Vinculats a la cara de l'alumne

Tots els uniformes intel·ligents estan vinculats a la cara del xiquet, i si un estudiant arribara al col·legi amb un uniforme intercanviat, la tecnologia de reconeixement facial en l'entrada de l'escola alertarà el centre de la falta de coincidència. 

A més, els xips disposen de sensors que poden detectar quan un estudiant es queda adormit en classe i activar una alarma.

Els uniformes també són llavables, malgrat la tecnologia intel·ligent. Els xips en els uniformes poden suportar més de 500 cicles de rentada i temperatures de fins a 150 graus.

Els estudiants poden pagar sense efectiu

La tecnologia també permet els menors fer pagaments sense efectiu a l'escola amb el reconeixement facial per a confirmar la compra. Els pares poden controlar les compres dels seus fills i, fins i tot, establir límits de compra a través d'una aplicació mòbil desenvolupada per l'empresa.

Problemes de privacitat

Però l'ús dels uniformes pot provocar problemes de privacitat, ja que el sistema GPS pot ubicar els estudiants fins i tot en hores no escolars. Lin Zongwu, director de l'escola número 11 de Renhuai, a la província de Guizhou, ha dit que no verifiquen la ubicació dels estudiant després de classe, però els uniformes “sí que ajuden a localitzar-los quan falten al col·legi”.

Més de 800 estudiants a la seua escola han estat usant els uniformes intel·ligents durants dos cursos. Segons assenyala, la taxa d'assistència ha augmentat en gran manera des de l'aplicació d'aquesta tecnologia.

També et pot interessar

stats