Escòcia torna al confinament total per l’evolució de la pandèmia

Sturgeon ha assegurat que la variant britànica ja representa vora la meitat dels casos nous a Escòcia.

La primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, visita l’Hospital General d'Edimburg
La primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, visita l’Hospital General d'Edimburg / Russell Cheyne (Reuters)

La primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, ha anunciat que el país britànic tornarà al confinament més estricte des de la mitjanit d’aquest dilluns per a contindre l’avanç de la nova variant de coronavirus. Així, tots els escocesos tenen l'obligació legal de quedar-se a casa durant gener i les escoles tancaran per a tots, llevat dels fills dels treballadors essencials.

Sturgeon ha assegurat que aquesta variant ja representa vora la meitat dels nous casos a Escòcia i és un 70% més transmissible. "Com a resultat d'aquesta nova variant, (el virus) ha aprés a córrer molt més ràpid i definitivament ha augmentat el ritme en les últimes dues setmanes", ha dit la primera ministra.

Mentrestant, el primer ministre d’Anglaterra, Boris Johnson, ha dit que d'ací a poc imposarà restriccions més dures per a contindre la ràpida propagació de la nova variant del coronavirus. El Regne Unit té la sisena xifra oficial de morts per coronavirus més alta del món –75.024–, i la quantitat de noves infeccions es dispara en tot el país.

També et pot interessar

stats