Erdogan inaugura una mesquita a Colònia entre suports i crítiques

Erdogan ha constatat les diferències amb la presidenta alemanya, qui li ha retret la falta de llibertat de premsa i les mancances de Turquia com a estat de dret.

El fan fora per dur una camiseta per la llibertat dels periodistes
El fan fora per dur una camiseta per la llibertat dels periodistes / Reuters

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha inaugurat una mesquita a la ciutat de Colònia. Aquest ha sigut l'últim acte de la seua visita a Alemanya. Allí l'han rebut els seus partidaris. Però, al matí, els opositors del president turc s'han manifestat a la mateixa ciutat. El dia anterior, a Berlín, ja s'havia celebrat una multitudinària manifestació de protesta per les polítiques repressives del president turc.

La inauguració de la mesquita estava planificada com un gran acte popular de suport a Erdogan als carrers pròxims al temple. Però les autoritats municipals de Colònia no han autoritzat l'acte i han ordenat que les activitats es limitaren a l'espai de la mesquita.

En la seua visita oficial de tres dies a Alemanya, Erdogan s'ha reunit dues vegades amb Angela Merkel. Ni Erdogan ni Merkel no han amagat les seues diferències. En una roda de premsa, la cancellera ha concretat que aqueixes diferències rauen en el respecte a la llibertat de premsa i en l'essència de l'estat de dret.

Precisament, el periodista turcoalemany Can Dündar, exiliat a Berlín, ha convocat una roda de premsa i ha exposat les dificultats que els professionals de la informació tenen per a exercir a Turquia. Dündar està exiliat a Berlín i responsabilitza Erdogan de la persecució política que va patir al seu país. Erdogan l'acusa de ser un espia.

Encara hi va haver un altre incident relacionat amb la llibertat de premsa. Durant una roda de premsa conjunta d'Erdogan i Merkel, un participant en l'acte va ser expulsat de la sala perquè duia una camiseta amb la inscripció "Llibertat per als periodistes turcs".

També et pot interessar

stats