Erdogan es declara vencedor a Turquia

Amb el 99% dels vots escrutats, el recompte de l'agència oficialista Anadolu i la independent ANKA mostren un resultat del 52% per a l'actual president

Recep Tayyip Erdogan aquest diumenge a Istanbul
Recep Tayyip Erdogan aquest diumenge a Istanbul / Reuters

El cap d'Estat i govern, Recep Tayyip Erdogan, es va declarar diumenge vencedor de les eleccions presidencials a Turquia i va declarar a Istanbul que ha rebut la "responsabilitat de governar el país" en els pròxims cinc anys.

"Per als pròxims cinc anys, ens han entregat la responsabilitat de dirigir el país", va dir Erdogan davant els seus seguidorsdesprés d'entonar amb ells una cançó.

El recompte de l'agència oficialista Anadolu i la independent ANKA mostren un resultat del 52% per a Erdogan i un 48% per al seu rival, el socialdemòcrata Kemal Kiliçdaroglu, amb el 99% dels vots escrutats.

Erdogan va insistir que el resultat —també el de les eleccions parlamentàries celebrades juntament amb la primera volta de les presidencials el passat 14 de desembre, en les quals el seu Partit de la Justícia i el Desenvolupament (AKP) va ser el més votat— és un fracàs per al CHP, la formació socialdemòcrata de Kiliçdaroglu, en l'oposició.

El líder turc va recordar que la següent cita amb les urnes serà en 2024, quan se celebren eleccions municipals al país."Esteu preparats per a guanyar Istanbul en 2024? No pareu, hem de continuar treballant", va exhortar als seus seguidors en un discurs que s'assemblava a un nou míting electoral.

Va tornar a asseverar, com ja va fer sovint durant la campanya en les últimes setmanes, que els seus oponents, el partit CHP i els seus aliats, el nacionalista IYI i l'esquerrà HDP, estan "infiltrats pel moviment LGBTI", donant a entendre que és per això que donen suport als drets dels homosexuals.

"Per a nosaltres la família és sagrada", va declarar el president reelegit durant el discurs, en el qual també va reiterar la seua promesa de reconstruir abans d'un any les cases de les víctimes del terratrémol de febrer passat.

Després d'aquesta compareixença en públic, el mandatari es va traslladar a Ankara, on oferirà l'habitual discurs del balcó des del palau presidencial.

També et pot interessar

stats