Els equips de rescat comencen a recuperar cadàvers de l’avió estavellat a Indonèsia

Les autoritats xifren en 188 o 189 les persones que viatjaven a bord de l'aparell, que va presentar problemes tècnics en l'anterior vol.

Un avió de la companyia Lion Air



Els equips de rescat comencen a recuperar els primers cadàvers entre les restes de l’avió de Lion Air que s’ha estavellat aquest dilluns en el mar de Java amb 188 persones a bord. 

Les restes mortals han aparegut a uns huit quilòmetres a l’est de la península de Tanjung Karawang, lloc on l’avió accidentat ha desaparegut dels radars 13 minuts després d’enlairar-se i on s’han localitzat centenars de peces del fusellatge i objectes dels viatgers. 

Fins al moment, no s’han trobat supervivents, segons els serveis de rescats.

188 o 189 víctimes,  segons la font

El vol JT 610 de la companyia indonèsia de baix cost ha eixit de l’aeroport de Jakarta a les 6.20 hora local rumb a l’illa veïna de Bangka. L’aparell ha caigut des de 2.500 metres d’altura en la badia Karawang, on la profunditat de les aigües és 30-35 metres. 

A l’aeronau viatjaven 181 passatgers –entre ells dos bebés i un xiquet– i set tripulants –dos pilots i cinc auxiliars de vol–, segons les xifres oficials. No obstant això, altres autoritats augmenten a sis els assistents de vol i 189 les víctimes.

Uns 160 efectius de salvament en diversos vaixells i helicòpters es troben a la zona del sinistre a la recerca de supervivents i les caixes negres de l’avió.

Problemes tècnics en el vol anterior de l’avió sinistrat

L’avió sinistrat va patir ‘‘problemes tècnics’’ durant un vol anterior, encara que van ser ‘‘resolts’’ abans d’enlairar-se, segons Edward Sirait, director executiu de l’aerolínia.

Abans d’estavellar-se, el pilot havia sol·licitat el retorn a l’aeròdrom de la capital indonèsia, que va ser concedit, però no va enviar cap senyal d’emergència abans del sinistre.

L’aeronau, un Boeing 737, va entrar en funcionament a mitjan agost passat i comptava amb unes 800 hores de vol.

També et pot interessar

stats