Els equips de rescat busquen vora 300 desapareguts després de trencar-se una presa al Brasil

Ja s'han confirmat, almenys, deu víctimes mortals pel succés a la mina Vale.

Els equips de rescat busquen vora 300 desapareguts després de trencar-se una presa al Brasil

La presa de la companyia minera Vale, al Brasil, s'ha trencat aquest divendres i ha provocat la mort d'almenys deu persones i la desaparició de vora 300. Un riu de fang amb residus minerals ha sepultat les instal·lacions de l’empresa i diversos habitatges en àrees rurals.

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, s'ha desplaçat al lloc dels fets per a donar suport a les famílies de les víctimes i ha assenyalat que prendrà totes les mesures possibles per a minimitzar el seu patiment.

Segons un informe divulgat per fonts oficials, la presa estava classificada com a d’alt risc i tenia un alt potencial per a provocar danys. Contenia residus minerals d’una mina de ferro a la jurisdicció de Brumadinho, municipi de Minas Gerais, al sud-est del país.

Amnistia Internacional ha exigit a les autoritats brasileres que s'òbriga una investigació “immediata, imparcial, independent i detallada” per a identificar els responsables d’aquest succés. Tot i que l'entitat no ha arribat a esmentar el nom de la companyia Vale, s’ha referit també a l’accident que es va produir fa quatre anys a Mariana, el més greu de la història del Brasil, que va deixar 19 morts.

L'empresa Vale és la major productora i exportadora mundial de ferro i l’any 2015 va protagonitzar aquesta catàstrofe mediambiental amb la ruptura d’una presa que va vessar residus minerals i va sepultar la localitat de Bento Rodrigues.

També et pot interessar