Entrades gratuïtes per als militants d'ultradreta en la reestrena de ‘La llista de Schindler’

Una sala alemanya regala entrades a la militància d'Alternativa per Alemanya per al 27 de gener, dia dedicat a la memòria de les víctimes del nazisme.

Militants d'Alternativa per Alemanya
Militants d'Alternativa per Alemanya / Michaela Rehle (Reuters)

La llista de Schindler, la pel·lícula amb què Steven Spielberg va recrear la figura de l'empresari alemany que va salvar més de mil persones jueves de l'holocaust, torna als cinemes d'Alemanya enmig d'una iniciativa contra la ultradreta.

Una sala de Hachenburg, un poble de l'oest del país d'uns 6.000 habitants, ha oferit entrades gratuïtes a la militància d'Alternativa per Alemanya per al 27 de gener, dia dedicat a la memòria de les víctimes del nazisme.

El propòsit de la sala és oferir un fòrum de diàleg sobre el nazisme obert als seguidors d'una formació que "en el seu programa es permet minimitzar el que va passar", han argumentat des de la direcció.

La iniciativa no ha agradat als líders d'Alternativa per Alemanya, que han protestat a través de Twitter per aquesta acció que, segons diuen, vol situar el seu partit dins de la ideologia nacionalsocialista.

El partit va obtindre en les eleccions generals de 2017 un 12,6% dels vots i és la primera formació ultradretana amb escons en el Bundestag des de la dècada de 1950.

També et pot interessar

stats