Entra en vigor a Anglaterra un confinament que durarà fins a desembre

El ministre britànic d'Economia anuncia que prolongarà fins al 31 de març el programa de protecció de l'ocupació.

Un comerç tancat a Londres en el primer dia que Anglaterra comença el seu segon confinament
Un comerç tancat a Londres en el primer dia que Anglaterra comença el seu segon confinament / Andy Rain (Efe)

Un nou confinament ha entrat en vigor aquest dijous a Anglaterra, quan s'han registrat les pitjors xifres de morts per la Covid-19 des del maig passat, amb 492 morts en un dia. A més, s'han detectat 25.177 nous contagis de coronavirus. El govern britànic insisteix que el confinament no serà tan perjudicial per a l'economia i que acabarà el pròxim 2 de desembre, com està previst.

A partir de hui, les botigues que no venen productes essencials hauran de tancar, però les escoles i les universitats romandran obertes, mentre que el govern ha demanat a la població que treballe a casa llevat que siga vital acudir al seu lloc de treball.

El ministre britànic d'Economia, Rushi Sunak, ha anunciat aquest dijous que prolongarà fins al 31 de març el programa de protecció de l'ocupació introduït per la pandèmia, pel qual, entre altres coses, l'estat abona un 80% del salari dels treballadors de sectors clausurats pel confinament. Sunak ha precisat que pren la mesura conjuntament amb el Banc d'Anglaterra, que ha augmentat en 165.420 milions d'euros el seu programa d'alleujament quantitatiu, fins als 964.950 milions d'euros.

Per la seua banda, Escòcia i Irlanda del Nord han imposat una sèrie de restriccions sense arribar al confinament i Gal·les manté fins a mitjan novembre un confinament nacional per a frenar la propagació del virus.

També et pot interessar

stats