Entra en erupció el volcà mont Aso al sud-oest del Japó

L'Agència Meteorològica del Japó ha declarat l'alerta volcànica del nivell tres a la zona, en una escala en què el màxim és cinc. Fins ara no s’han notificat ferits, però els voltants de la muntanya estan en alerta per risc de noves erupcions

L'explosió del volcà japonés ha provocat una immensa columna de fum i gas tòxic
L'explosió del volcà japonés ha provocat una immensa columna de fum i gas tòxic / Reuters

El mont Aso, situat al sud-oest del Japó, ha entrat aquest dimarts en erupció. Fins ara no s’han comunicat ferits, però els voltants de la muntanya s'han declarat en alerta pel perill que suposa l’expulsió de fluixos piroclàstics i la gran columna de fum per a la contornada.

Segons l'Agència Meteorològica del Japó, l'erupció va començar a les 11:43 hores d'aquest dimarts, hora local, des d’on assenyalen que la cendra volcànica expulsada s'ha desplaçat més d'un quilòmetre al voltant de la muntanya i ha arribat a una altura de fins a 3.500 metres.

Aquest organisme estatal ha qualificat de nivell tres l'alerta volcànica, en una escala en què el màxim és cinc.

"No consta que hi haja ferits, però hi ha risc que es produïsquen noves erupcions, per la qual cosa demanem que ningú s'acoste a un radi de dos quilòmetres", ha afirmat Tomoaki Ozaki, responsable de vulcanologia de l'Agència Meteorològica del Japó.

La muntanya, de prop de 1.600 metres d'alçària, se situa en una zona poc poblada dins d'un parc nacional a l'illa de Kyushu, al sud-oest del Japó. L'illa està situada en l'anell de foc del Pacífic i compta amb uns 110 volcans actius en el seu territori; és a dir, aquells que "han entrat en erupció en els últims 10.000 anys o on s'hagen registrat fumaroles recentment".

També et pot interessar

stats