Emirats pateix les pitjors pluges en 75 anys

Al país veí, Oman, han mort dènou persones; la gran majoria, xiquets

Inundacions a Dubai
Inundacions a Dubai / Efe/ Epa/Stringer

Els Emirats Àrabs Units (EAU) ha patit les pitjors pluges en 75 anys per la tempesta Hadir, que ha negat aquest xicotet i ric país, encara que el major afectat ha sigut el seu veí Oman, on han mort dènou persones, la gran majoria xiquets, segons han informat aquest dimecres fonts oficials.

La tempesta Hadir ha assotat durament els països del golf Pèrsic, especialment els Emirats Àrabs Units, que va registrar les pluges torrencials més intenses dels últims 75 anys, segons el Centre Nacional de Meteorologia (CNM) emiratià, que va començar a registrar les dades climàtiques del país el 1949. "La zona de Jatm Al Shakla, a la ciutat d'Al-Ain (Abu Dhabi) ha sigut escenari de la caiguda de 254,8 mm de pluja en menys de 24 hores", ha indicat el CNM en un comunicat.

Així mateix, la policia de l'emirat meridional de Ras al-Haima ha anunciat la mort d'un septuagenari el vehicle del qual va ser arrossegat per les fortes pluges mentre transitava per una vall d'aquesta regió desèrtica d'Emirats.

Si bé els principals efectes del temporal ja han passat, els equips governamentals continuen uns esforços intensos sobre el terreny per a afrontar les conseqüències als carrers emiratians.

Hadir es va originar a Oman, on almenys dènou persones —la gran majoria, xiquets— han mort a causa de les inundacions provocades per registres de fins a 302 mm de pluja en alguna de les demarcacions.

Bahrain va batre el rècord de precipitacions dels últims trenta anys amb les fortes pluges registrades aquest passat dilluns i dimarts, amb quasi 100 mm d'aigua, va informar el cap de la direcció meteorològica, Khalid Yaseen, en un comunicat distribuït per l'agència oficial de notícies de Bahrain (BNA). Les inundacions també es van donar a Qatar amb condicions climàtiques inestables durant les últimes 36 hores, especialment al nord del país, on es van registrar forts vents tempestuosos i pluges.

També et pot interessar

stats