Elon Musk deixa la presidència de Tesla per a evitar una demanda per frau

Musk haurà de pagar una multa de 20 milions d’euros i no podrà exercir com a president en un període de 3 anys.

La SEC va presentar una demanda contra Musk i Tesla per frau a causa d’una sèrie de tuits del fundador de la companyia
La SEC va presentar una demanda contra Musk i Tesla per frau a causa d’una sèrie de tuits del fundador de la companyia / Europa Press.

La Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units (SEC) ha anunciat que ha arribat a un acord amb Elon Musk pel qual l’empresari deixa la presidència de Tesla per a resoldre la demanda per frau a què ha de fer front.

La SEC també ha assegurat, en un comunicat, que Musk i Tesla es comprometen a pagar una multa de 20 milions de dòlars cada un per a arribar a aquest acord amb el regulador de la borsa nord-americana.

Musk ha acceptat que no podrà exercir com a president del consell d’administració de Tesla durant tres anys, un termini en què el substituirà una persona “independent”.

A més, Tesla nomenarà dos consellers independents per al seu consell d’administració i establirà un “nou comité de consellers independents i més controls i processos per a supervisar les comunicacions de Musk”.

Stephanie Avakina, codirectora de la divisió de compliment de la SEC, ha declarat que les mesures anunciades “estan específicament dissenyades per a respondre al problema de la mala conducta que ha enfortit el govern corporatiu de Tesla i per a poder protegir els inversors”.

La SEC va presentar una demanda contra Musk i Tesla per frau a causa d’una sèrie de tuits del fundador de la companyia, publicats el 7 d’agost, en què assenyalava la seua intenció de traure de la borsa el fabricant d’automòbils elèctrics i que havia “assegurat” el finançament per a l’operació.

Però la SEC ha assenyalat que Musk sabia que “l’operació era incerta i estava subjecta a nombroses contingències”, i que no havia discutit els detalls de l’operació amb ningú.

La publicació d’aquests tuits de Musk “van causar que el preu de les accions de Tesla augmentaren un 6% i van provocar una alteració important del mercat”.

També et pot interessar

stats