Isabel II investirà Felip VI cavaller de l’orde de la Garrotera el 17 de juny

Aquesta és la màxima distinció que concedeix la monarquia britànica.

Imatge d'arxiu del rei Felip VI en un acte a Catalunya
Imatge d'arxiu del rei Felip VI en un acte a Catalunya / Europa Press

La reina Isabel II investirà Felip VI cavaller de l'orde de la Garrotera, la màxima distinció que concedeix la monarquia britànica, el pròxim dia 17 de juny, en una cerimònia solemne que tindrà lloc al castell de Windsor, segons han informat fonts de la casa reial.

Dos dies abans de la celebració del cinqué aniversari del seu regnat, el rei, juntament amb la reina Letícia, entrarà oficialment en l'orde més antic i de més alt rang del Regne Unit, i l'honor més alt que concedeix la sobirana britànica, de la qual també forma part Joan Carles I.

Isabel II va concedir la distinció a Felip VI al juliol de 2017, durant la visita d'estat que va fer amb Letícia al Regne Unit, i que ja va lluir en el sopar de gala que els va oferir al palau de Buckingham. D'acord amb la tradició, l'entrada en l'orde es formalitzarà en la cerimònia prevista a la capella de Windsor, que vindrà precedida de la processó a càrrec del Molt Noble Orde de la Garrotera, al recinte del castell en què participen els membres de la família reial britànica.

The Order of the Garter, en anglés, va ser establit pel rei Eduard III d'Anglaterra el 1348, com a premi al valor i la lleialtat, i es va inspirar en els llegendaris cavallers de la Taula Redona del rei Artur.

També et pot interessar

stats