Eleccions a Portugal amb la vista posada en els pactes de govern

La ciutadania de Portugal ha de dir si dona suport a António Costa, el candidat socialista i primer ministre des del 2015.

VÍDEO | Eleccions a Portugal amb la vista posada en els pactes de govern

La ciutadania de Portugal ha de dir si dona suport a António Costa, el candidat socialista i primer ministre des del 2015. Té les enquestes a favor, però un enfrontament públic amb un home que el va increpar, ha entelat lúltim dia de campanya.

Nou milions i mig delectors tenen en la seua mà el futur polític de Portugal. Aquest diumenge han de dir en les urnes si aproven la gestió del govern del socialista António Costa. Des que guanyà les eleccions del 2015, el govern socialista ha avançat en la recuperació econòmica dun país sotmés a una profunda crisi que el va dur a ser intervingut per la Unió Europea. Costa ha aconseguit una substancial reversió de la situació.

Les enquestes reflecteixen el vistiplau de la població, ja que fan una previsió dincrement del suport als socialistes, que podrien aconseguir fins al 38% dels vots. El centredreta del PSD quedaria 10 punts per davall.

El problema per a Costa és que no arribariaa la majoria absoluta i hauria de continuar comptant amb el bloc desquerra i amb els comunistes. En lanterior legislatura, lesquerra dels socialistes ha prestat el seu suport parlamentari, però ja hi ha hagut algun suggeriment de l'esquerra en el sentit que aquesta volta potser voldrien entrar en el govern. Inevitable que Costa mire de reüll el que ha passat a Espanya.

I tot just lúltim dia abans de la jornada de reflexió, un incident ha entelat a Lisboa, la campanya de Costa. El líder socialista es va encarar a un home que lacusava destar de vacances durant els incendis del 1997, quan a Portugal moriren 64 persones víctimes del foc.

També et pot interessar

stats