Les eleccions més polaritzades en la història recent dels Estats Units

Cent milions de nord-americans ja han votat per correu, un 72% més que en els passats comicis.

El president dels Estats Units, Donald Trump, i el candidat demòcrata a la presidència Joe Biden s'enfronten en un debat celebrat en la Universitat de Belmont

El món mira cap als Estats Units, en una jornada electoral que decidirà qui dirigirà el país els pròxims 4 anys. Una cita a la qual no han esperat 100 milions de nord-americans, que han triat el vot anticipat. Un 72% més que en les eleccions de 2016.

Les urnes ja estan obertes en una part de la costa est dels Estats Units, hores després que el republicà Donald Trump i el demòcrata Joe Biden tancaren la campanya. Els dos han augurat grans victòries en unes eleccions polaritzades a l'extrem i on el recompte es preveu llarg, complex i disputat. En el seu últim míting, Trump ha insistit a posar en dubte el vot per correu i ha anunciat que enviarà desenes d'advocats als estats que encara compten vots després del dia de les eleccions.

A la seua arribada a la seu de campanya, Donald Trump s'ha mostrat convençut que guanyarà i ha dit als mitjans que no està pensant en la derrota. "Guanyar és fàcil, perdre no. No ho és per a mi", ha dit Trump.

El president dels Estats Units ha remarcat el seu convenciment assegurant: "He sentit que ho estem fent molt bé a Florida i ho estem fent molt bé a Arizona. Ho estem fent increïblement bé a Texas. Ho estem fent, crec que ho estem fent, estic sentint que ho estem fent bé a tot arreu", ha dit.

Per la seua banda, el candidat demòcrata Joe Biden confia que l'elevada participació el duga a la Casa Blanca. Des de Filadèlfia, el candidat demòcrata ha indicat que hi ha una gran oportunitat per a aconseguir "superar el virus i reconstruir la classe mitjana".

Tant un com l'altre han continuat fent campanya el dia de les eleccions, una circumstància que la llei dels Estats Unit no prohibeix. La nit electoral podria finalitzar amb tot sense un guanyador clar, a l'espera del massiu vot per correu i del recompte en molts estats.

També et pot interessar

stats