Les eleccions equatorianes necessitaran una segona volta

El progressista Andrés Arauz ha sumat el 32% dels vots, lluny del 40% que fa falta per a proclamar-se president.

El candidat, el progressista Andrés Arauz
El candidat, el progressista Andrés Arauz / José Jácome (EFE)

Les eleccions equatorianes s'enfilen cap a una segona volta després que aquest diumenge el principal candidat, el progressista Andrés Arauz, només aconseguira el 32,31% dels vots, un resultat que es queda molt lluny del 40% necessari perquè puga proclamar-se president.

Arauz, de 36 anys, s'ha imposat amb més de quinze punts percentuals per damunt dels seus successors immediats, el centredretista Guillermo Lasso, i l'indígena mediambientalista Yaku Pérez. Durant tot el dia els dos s'han anat intercanviant les posicions, ja que el resultat estava molt igualat. De fet, encara s’ha de conéixer el resultat final amb els vots que queden per comptar. L'últim recompte donava el segon lloc a Pérez, amb el 19,92% dels vots, enfront del 19,22% dels vots de Lasso.

Dofí de l'expresident Rafael Correa, que va governar l'Equador entre 2007 i 2017, Arauz és el candidat més jove que podria aconseguir la presidència en la història de l'Equador.

Va arribar a la política l'estiu de 2020, quan el correisme buscava un candidat per a retornar el poder a la Revolució Ciutadana, el projecte econòmic i social de Correa del qual l'actual president, Lenín Moreno, es va apartar el 2017. Des de llavors, tots dos lliuren una batalla que s'ha traslladat a les eleccions d'aquest diumenge, malgrat que Moreno no concorria.

També et pot interessar

stats