Editorials de periòdics a Estats Units retrauen a Trump els atacs contra els mitjans

Més de 300 diaris publiquen aquest dijous editorials per defensar la llibertat de premsa.

L'edifici del periòdic The Boston Globe a Boston
L'edifici del periòdic The Boston Globe a Boston / Reuters

Més de 300 diaris nord-americans s'han compromés a publicar editorials aquest dijous per a defensar la llibertat de premsa en resposta al president Donald Trump, que va qualificar alguns mitjans de comunicació d'"enemics dels nord-americans".

El rotatiu The Boston Globe ha organitzat la campanya editorial, a la qual s'han unit el New York Times i una sèrie de diaris més menuts, inclosos alguns dels estats on Trump va guanyar en les eleccions presidencials del 2016.

El consell editorial de The Boston Globe, en un article publicat aquest dimecres, ha acusat Trump de dur a terme un "atac continu contra la premsa lliure".

"La grandesa dels Estats Units depén del paper d'una premsa lliure per a dir la veritat als poderosos", diu la peça del Globe, que retrau al govern una actitud antiamericana i perillosa "per al pacte cívic que hem compartit durant més de dos segles".

Trump contra els mitjans

Arran de l'actitud crítica dels mitjans nord-americans davant la figura de Donald Trump, el president nord-americà ha respost moltes vegades a través del seu compte de Twitter i els ha acusat de publicar notícies falses. Al febrer del 2017, per exemple, Trump va tuitejar que "els mitjans de NOTÍCIES FALSES (@nytimes, @NBCNews, @ABC, @CBS, @CNN) no són els meus enemics, són enemics dels nord-americans!".

També et pot interessar

stats